Η λίστα ιστολογίων μου

Τρίτη 8 Μαρτίου 2011

Μπράλος: Το χωριό μας


Μπράλος: Οι ομορφιές και τα προβλήματα του χωριού μας

(Άρθρο από τις μαθήτριες: Βασιλική και Σοφία Θώμο (Β΄Γυμνασίου))
 Το χωριό μας είναι κοντά στη Λαμία και χωρίζεται στον Άνω και τον Κάτω Μπράλο. Είναι ένα μικρό , όμορφο  και ήσυχο χωριό με καθαρό αέρα ιδανικό για διακοπές όλο τον χρόνο. Δεν έχει μαγαζιά αλλά δεν υπάρχει πρόβλημα καθώς βρίσκουμε τα πάντα στα κοντινά χωριά. Κοντά στο χωριό μας βρίσκεται ο σιδηροδρομικός σταθμός του Μπράλου από τον οποίο είναι γνωστό και το χωριό. Ο σταθμός του Μπραλου λειτουργεί από το 1905 και αποτελούσε σημαντικό κόμβο της περιοχής καθώς παλαιότερα συνέδεε συγκοινωνιακά 35 χωριά της περιοχής αλλα και την Άμφισσα. Σήμερα ο Σιδηροδρομικός Σταθμός προσφέρει τη δυνατότητα εύκολης και γρήγορης πρόσβασης στο χωριό μας από την Αθήνα αλλά και άλλες πόλεις όπως η Θεσσαλονίκη και η Λάρισα.
 Το χωριό μας, όπως και τα περισσότερα χωριά της ελληνικής επαρχίας, γεμίζει από κόσμο τα Χριστούγεννα, το Πάσχα και τα καλοκαίρια. Δε λείπουν φυσικά οι γιορτές και οι εκδηλώσεις κατά τη διάρκεια των μεγάλων γιορτών. Οι γυναίκες του Συλλόγου, σε συνεργασία με τις Δημοτικές αρχές, διοργανώνουν εκδρομές σε διάφορα μέρη όπως το Γαλαξείδι, τον Βόλο κτλ.
 Εκτός όμως από τις ομορφιές του χωριού μας δε λείπουν και τα προβλήματα. Δεν υπάρχει σχολείο με αποτέλεσμα να πηγαίνουμε σχολείο στη Γραβιά. Γιατρός δεν υπάρχει καθώς το αγροτικό ιατρείο ανοίγει μία μέρα την εβδομάδα με αποτέλεσμα να είμαστε αναγκασμένοι να πηγαίνουμε στην Αμφίκλεια στο Κέντρο Υγείας. Επιπλέον υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στη συγκοινωνιακή σύνδεση του χωριού με τη Λαμία και τα γύρω χωριά καθώς δεν έχει συχνά λεωφορείο. Αν λοιπόν δεν έχεις αυτοκίνητο είναι δύσκολη η μετάβαση σε διπλανά χωριά και στη Λαμία. Υπάρχει βέβαια και η λύση του ταξί. Τέλος ένα ακόμα σημαντικό πρόβλημα είναι οι κάποιες ληστείες που γίνονται περιστασιακά στο χωριό μας.
 Ο Μπράλος είναι ένα μικρό αλλά ήσυχο και όμορφο χωριό το οποίο σας καλούμε να επισκεφτείτε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου